Kunsten å telle gleder

Turjenter

Ofte ser jeg coacher og rådgivere anbefale å skrive ned tre ting du er fornøyd med, tre ting du er glad for, tre ting du skal jobbe med hver dag eller sånne ting. Vel, det funker ikke for meg. Jeg blir mer fokusert på tallet og den påtvungne systematikken  enn selve handlingen. Jeg klarer ikke å være så systematisk. Dessuten er det sjelden at skrivesaker er for hånden og situasjonen tillater å skrive når jeg kommer på det som burde stått på listen.

Men jeg trener likevel på å telle gleder. Ikke på den systematiske måten. Det handler ikke om matematikk, å oppfylle tallet eller få rett svar. Det handler om oppmerksomheten. Ofte når det er snakk om metodikk for konflikthåndtering eller utvikling av arbeidsmiljø sies det at du får mer av det du fokuserer på. Det gjelder i alle fall til gangs på privaten.

Jeg trener på å telle gleder fordi det styrer fokuset mitt. En hvilken som helst dag er full av mange små situasjoner. Noen irriterer, noen sårer, ganske mye er kjedelig og hverdagslig. Men begynner du å lete vil du finne veldig mange gleder. Jeg mener ikke de store hoppende full av lykke-gledene. Det er aller helst  de små.

DSC02747

På tampen av sist arbeidsuke kjente jeg plutselig at jeg var midt inne i en stim av gleder. Små og store. Gleden over utsikten til ei skihelg med sol og knitreføre. Energien av  at dagslyset fortsatt var der når jeg kom hjem. Godfølelsen etter ei knallgod treningsøkt. Noen kroner som kom uventet min vei. Konsertbillettene jeg fikk kjøpt til meg og dattera mi. Å se den gamle hunden min ta en liten løpetur i snøen. Journalisten som spurte om å få linke bloggen min i avisa si. Roen i fjøset når alle dyra har fått maten sin. En natt med litt bedre søvn enn den forrige. Plutselig var det liksom bare fullt av små gleder i livet mitt! Akkurat som den ene førte den andre meg seg. Men, egentlig tror jeg det var en helt vanlig uke. Jeg var bare bedre til å telle enn jeg har vært på en  stund.

Til frokostkaffen i dag leste jeg i A-magasinet historien om inderen som syklet fra New Dehli til Borås i Sverige for kjærligheten. Uten penger, men rustet med kreativitet og et åpent og vennlig sinn kom han fram etter fire måneder. Underveis i intervjuet sier han:

Life is full og meetings, some are blessings, others are lessons.

Jeg vil føye til  – learn your lessons, but count your blessings! Ha ei fin uke, og husk – trening gjør mester, også i kunsten å telle gleder 🙂

 

Lykkeskibølger
Skilykkebølger 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: