Kylling og nektariner

Jeg er ingen gourmet – kokk. Nei, det er hverdagsmaten som er min store lidenskap. Jeg leser kokebøker for kos, henter inspirasjon her og der, prøver å blande det beste fra alle verdenshjørner og blir kjempeglad om jeg klarer å lage nye kombinasjoner som smaker godt. For meg er det viktig at maten er sunn, har god smak og er rimelig enkel å lage. Det er lite jåleri. Lite fancy kjøkkenredskap, og maten min har navn jeg kan uttale.  Ikke det at jeg ikke liker gourmet – mat. Jeg liker all slags mat, og gleder meg over alle sjangre og retninger innen matveien. Men for meg er det hverdagsmaten og den enkle selskapsmaten som passer best.  “Toro” – poser og ferdigretter får du ikke hos meg, for det tar faktisk ikke lengre tid å lage maten selv. Det gjelder bare å planlegge litt, sørge for å ha det du trenger i hus og få det opp fra fryseren tidsnok til at det er tint når du setter i gang. Det aller meste kan puttes i en form og stekes i ovnen. Da gjør jo resten seg selv. Wok-pannen er en god nummer to, raskt og enkelt. Filosofien er å bruke det en har. Jeg liker ikke å kaste mat, og matpakkelunsjene blir utrolig mye mer varierte når restene brukes på et eller annet vis. For eksempel hadde jeg en aldeles herlig lunsj på tirsdag. To enslige pannekaker lå igjen etter mandagens middag, den ene ble fylt med grønn salat, agurk, Castello og spekeskinke, den andre med Cottage cheese, mandler og solbærsyltetøy. Rett og slett helt digg!

Men tilbake til kylling og nektariner. Etter at søstra mi Nina la ut bilde av gårsdagens middag på Facebook er det flere som har spurt etter oppskriften. For meg er oppskrifter bare en veiledende greie. Ikke følg dem så nøyaktig, legg til og trekk fra etter som det passer deg. Denne retten har sin bakgrunn i en rett vi ofte lagde når jeg jobbet på fiskebåt i hine, hårde dager. Da brukte vi hermetiserte fersken sammen med kyllingen. Veldig greit når en har vært lenge på sjøen og har lite ferske grønnsaker. Dessuten er sirup fra ferskenboksen og soyasaus en veldig god kombinasjon til kylling. Men denne gangen var ferske nektariner i hus, og da ble det slik.

Kylling og nektariner ( nok til mange hos oss i alle fall, men du kjenner vel best magemålet i din familie)

 • 2 hele rå kyllinger
 • 3 nektariner
 • et par hvitløksbåter
 • 1 chili
 • soyasaus, olivenolje, salt og litt pepper

Bland soyasaus, olje og hakket chili og hvitløk.

Del opp kyllingene og legg de i en ildfast form. Pensle med oljeblandingen.Del nektarinene i båter og legg de inn mellom kyllingbitene.

Stek i ovnen på ca 200 grader til kyllingene er gjennomstekt, og server med ris, soyasaus og grønn salat.

Salaten på bildet inneholder

 • Blandet baby leaf salat
 • Agurk
 • Sukkerter
 • Fetaost ( bruk gjerne chevre i stedet)
 • Ristede pinjekjerner, ristes ved å stekes på tørr stekepanne en kort stund. Pass på, de blir fort brent.
 • Avokado
 • Litt sitron, olje og salt / pepper som dressing

Kylling og nektariner

2 Comments on “Kylling og nektariner

 1. SO UTRULIG GLADE for at du Martha tok sjansen på jobbskifte og bloggoppstart – EJ STORKOSER meg å lese dine koselige, velformulerte og tankevekkande innlegg – GLAD i deg kjære herlige venninna mi <3 <3

Leave a Reply

%d bloggers like this: