Matglede

 

Kunst i sommerTrondheim

Forrige helg var det matfestival i Trondheim, noe som for meg kan betegnes som et aldri så lite paradis. Boder tett i tett gjennom torget og ut i gatene ved siden av, all verdens kortreiste delikatesser og rause smaksprøver servert av dedikerte og kunnskapsrike mennesker. lørdag va folkemengden var mer som i en europeisk storby enn hva som er vanlig i en liten by i Norge og sola bestemte seg også for å ta en tur. Festivalen har utviklet seg år for år og i mine øyne ser dette virkelig ut som en megasuksess. I tillegg til mat var det også bryggerifestival med kåring av beste øl og massevis av midlertidige gaterestauranter. Jeg rusla rundt, luktet, smakte, kikket og kjøpte og ble riktig så inspirert.Sommerkafe

I dagene etter ferske grønnsaker fra Frosta, gode oster, kjøtt – og fiskeprodukter lagd i småskala og med kjærlighet vært basis for mine måltider.

 

Og inspirasjonen, den har jeg brukt til å prøve ut nye oppskrifter, som her om dagen når jeg fant opp en Moussaka inspirert kyllinggryte. Oppskrifta finner du  på oppskriftssida. Forhåpentligvis faller den like godt i smak hos deg som den gjorde hos de jeg lagde den til.

Grønnsaker fra Frosta

Leave a Reply

%d bloggers like this: