Tanketrening

Det er mange som har spurt hva jeg skal bruke fritida på nå som jeg har flytta på landet. Tja, omtrent det samme som før har jeg svart. Og ment det. For de meste av mine fritidssysler kan gjøres hvor som helst. Men jeg ser at dagene likevel er ganske annerledes nå. Ta lørdagsmorgenen for eksempel. Jeg var førstemann opp og brukte morgenroen på å lage surprise – frokost til de andre.

Mobilen 200715 106

Været var sånn passe, ikke for solbad men for å bruke naturen. Etter frokost tok jeg med fiskestanga og fant meg ei brygge.  På veien dit traff jeg på broren min og veslejenta. Teo, den gamle hunden min, er trofast følgesvenn på slike turer. Til tross for at vannoverflata kokte av fisk var det bare en godt voksen torsk som lot seg lure til å bite i kroken. Men det var nok til at jeg senere på dagen kunne servere fiskesuppe til mine medboere i Oppistua. For en som elsker å lage mat gir det mening å kunne sette mat på bordet til en gjeng som viser at de setter pris på det. Både fiskesuppa og rabarbrapaien gikk unna.

Mobilen 200715 045
Surnadalsfjorden i Torvik

Mine drømmer har sjelden gått i retning flytte på landet og leve av selvhushold. Men gleden av å høste fra naturen har jeg hatt med meg hele livet. Det er en egen tilfredstillelse i å høste for å skape gode smaker. Nå har jeg til og med begynt å tenke på en kjøkkenhage! Inspirert blant annet av de flotte gutta på Renndølssetra, for sjekk bare denne kjøkkenhagen!! Og den ligger til og med ganske høyt til fjells – på ei seter! Jeg besøkte Eystein og de andre på Renndølssetra fredag i forrige uke og brukte finværet til å ta noen bilder med det samme.

KJøkkenhagen på Renndølssetra
Kjøkkenhagen på Renndølssetra
Renndølssetra i Innerdalen

Bosituasjonen min er ikke helt avklart og jeg må innrømme at jeg innimellom  lar det stresse meg litt. Men så  kommer jeg på at jeg kan velge fokus og bruke slike anledninger til å trene tankene mine. Tanketrening, eller fokustrening, er en fantastisk aktivitet som kan gjøres hvor som helst, når som helst og i de aller fleste situasjoner. Uavklart bosituasjon er en glimrende situasjon å bruke til tanketrening. Jeg trener på å takle å leve med færre planer og mer uforutsigbarhet. Da er uavklarte situasjoner gull verdt! I hodet mitt tegner jeg en loddrett linje på ei blank side i ei notatbok. På venstre side  setter jeg opp de negative og stressende faktorene med situasjonen, på den høyre siden setter jeg opp de bra tingene situasjonen kan føre til. Dette kunne jeg selvsagt gjort på ordentlig i ei notatbok og ikke bare i hodet mitt, men som oftest skjer det når jeg er i aktivitet og da er mentale bilder enklest å holde på med. Jeg gir meg ikke før det er flere ting på høyre siden enn på venstre og som oftest er det slett ikke vanskelig å få til heller. Og resultatet? Jo det blir som med nær sagt all trening; bedre humør, positiv energi og ny opptur 🙂

Når vi først er inne på trening…. jeg er skikkelig hekta på trening. Trening og middag, dagen blir ikke helt den samme uten disse to. I går hentet jeg frem en aktivitet fra riktig gamle dager, de dagene da jeg løp rundt i shorts og t-skjorte hele sommeren og det bare var fint vær og dagene fylt med aktivitet. De dagene hadde vi barna ofte hoppe-fra-stein-til-stein-konkurranser i fjæra. I går kveld var jeg tilbake i samme fjæra og hoppa på de samme steinene. Ingen å konkurrere med, men samme barnlige gleden og god balansetrening i samme slengen. Bare prøv! Og synes du det ikke passer seg for voksne å hoppe rundt sånn er det vel alltids noen unger rundt omkring som kan inviteres med til tevling.

3 Comments on “Tanketrening

  1. Hei, tøff du som prøver noe nytt i “voksen” alder.
    Selv tror jeg at jobben blir det stabile og prøving av nye ting skjer på fritida i lang tid framover. i det minste til minstebarnet (5 år) er blitt noe større.
    Lykke til..
    Hans Ivar

    • Hei Hans Ivar. Artig å få respons fra deg!! Her er minstemann ( og eneste) 21 år så mors tilstedeværelse er ikke lenger så påkrevd. Da blir det rom for andre ting. Vi snakkes 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: